Heb je last van menstruatiestoornissen, opvliegers, overmatig zweten, slaapstoornissen, vermoeidheid, urineverlies, blaasontstekingen, gewichtstoename, pijn in je gewrichten, stemmingsstoornissen, depressie, stress, concentratiestoornissen en vergeetachtigheid?

Dit zijn veel voorkomende overgangsklachten. Voelt je leven hierdoor behoorlijk ontwricht?

Je bereikt een nieuwe levensfase: de overgang.

De overgang is voor veel vrouwen een lastige tijd. Het vrouwenlichaam gaat van de vruchtbare fase naar de niet-vruchtbare fase. De aanmaak van de vrouwelijke geslachtshormonen oestrogeen en progesteron vanuit de eierstokken vermindert en stopt uiteindelijk helemaal.
Alle vrouwen hebben er vroeg of laat mee te maken. Maar waarom heeft de één veel ernstige gezondheidsklachten terwijl de ander deze periode moeiteloos kan doorlopen?
De hoofdoorzaak van overgangsklachten is het afnemen van de geslachtshormonen als gevolg van de verminderde ovariële functie.

Doordat de geslachtshormonen plotseling in een korte tijd, als het ware als een ‘achtbaan’, heftig snel afnemen, wordt ons lichaam overrompeld.
Ons lichaam kan zich zeer moeilijk aanpassen aan zulke radicale veranderingen ineens, wat resulteert in een reeks autonome zenuwfunctie stoornissen. Daardoor treden de overgangsklachten op.

Hoe ga je er mee om?

Denk je dat alle klachten die je ervaart gewoon bij de overgang horen en je ze maar voor lief moet nemen?

Denk je dat je geen invloed kunt uitoefenen omdat de overgang een natuurlijk fysiologisch proces is?

Denk je dat de overgang vanzelf voorbij zal gaan en dat je maar even moet volhouden?
Denk je dat het niet zal uitmaken of je de klachten wel of niet goed behandelt?

In feite heb je het dan mis!
Het is niet vanzelf sprekend dat je de overgang lijdzaam moet ondergaan. En zeker niet dat je de overgangsklachten niet kunt beperken.

Is een soepele, fijne, aangename en comfortabele overgang mogelijk?
Ja! Hoe dan?

Je weet nu dat de oorzaak van overgangsklachten een harde landing is als je geslachtshormonen afdalen als in een achtbaan. Verlang je een klachtenloze overgang? Je hoeft dan maar één ding te doen: zorg dat je geslachtshormonen dalen met een ‘zachte landing’, i.p.v. een ‘achtbaan’ landing. Laat de geslachtshormonen geleidelijk, langzaam en gestaag afnemen.

Hoe bereik ik een ‘zachte landing’ vanuit de daling van mijn geslachtshormonen ?

Preventie is veel belangrijker dan de behandeling! Wacht niet tot dat de overgang klachten bij je optreden om dan pas naar oplossingen te zoeken. Het is veel beter om van te voren actie te nemen zodat de overgangsklachten worden vermeden!
Een goed uitgebalanceerde hormoonhuishouding biedt je een goede basis voor een “zachte landing” van de daling van het geslachtshormonen-gehalte.
Hormonen zijn een reeks door het lichaam uitgescheiden chemicaliën. Verschillende hormonen zijn een samenwerkend team, net als een symfonieorkest: als een muzikant verkeerd blijft spelen, zal dat de andere muzikanten beïnvloeden en op den duur zullen deze ook fouten gaan maken. Het is dus van groot belang dat elke soort hormoon goed in balans blijft. Hormonale onbalans leidt tot veel gezondheidsklachten.

Bescherming van je hormoonsysteem begint bij bescherming van je bijnieren.

Veel vrouwenklachten worden veroorzaken door hormonale disbalans. Te laag progesterongehalte? Te hoog oestrogeenniveau? Problemen met de schildklier? Om de klachten bij de oorzaak aan te pakken, moet je terug gaan naar de bijnieren.

Als je ernstige overgangsklachten hebt, is dat omdat je bijnieren niet goed functioneren.

De bijnier is als een spons, het fungeert als een kussen om de hormoonschommeling te opvangen. Een optimaal functionerende bijnier zorgt dus voor een ‘zachte landing’ van de geslachtshormonen. Een slecht functionerende bijnier zorgt dan voor een ‘achtbaan’-harde landing na de geslachtshormoondaling.

De bescherming van de bijnieren is een levenslange carrière die alles bij je uit de kast haalt om er een succes van te maken. Hoe beter je je bijnieren beschermt, een des te gezonder en langer leven je kunt krijgen. De nier-energie is volgens Traditionele Chinese Geneeskunde je levensenergie.

Stop direct met het mishandelen van je bijnieren!

Leef je nu met veel spanning en stress? Werk je onder langdurig hoge werkdruk? Ben je een nachtbraker? Zit je heel vaak lang binnen? Heb je weinig lichaamsbeweging en eet je weinig groente en fruit? Dit soort ongezonde leefstijl is een zware mishandeling van je bijnieren. Je wordt bij deze gewaarschuwd voor het gevolg ervan.

Wil je een comfortabele overgang zonder klachten? Wil je een gezond lang leven?

Hierbij een paar praktijk-tips voor de stappen op weg naar een comfortabele overgang:
* Zorg dat je goed geïnformeerd bent over de overgang en bijbehorende gezondheidsklachten.
* Herken en erken de overgangsverschijnselen.
* Doorbreek het taboe en deel jouw overgangskennis met je omgeving.
* Blijf niet tobben met gezondheidsklachten en grijp tijdig in.
* Zoek professionele hulp als je er alleen niet uit komt.

 

Welke tips ga je het eerst toepassen? Laat het hieronder weten. Zo inspireer je een ander ook.

Zet nu jouw eerste stap

Neem nu afscheid van je ongezonde leefstijl. Ga werken aan het versterken van je nier-energie. Zo kan je jouw jeugdige uitstraling langer behouden. Een overvloedige nier-energie zorgt dat je van een gezond lang leven volop kunt genieten.

Begin bij stap één: weet hoe de nier-energie werkt en wat de behoefte ervan is en wat je kunt doen om deze energie te kunnen helpen aanvullen en te optimaliseren.

Wil je mijn hulp hierbij inroepen? Dan vertel ik je op welke manier je dat kan bereiken. In de training Het Chinese geheim voor een gezond lang leven.

Meld je direct aan:
Ja, ik wil een comfortabele overgang en een gezond lang leven.
Ik kijk ernaar uit je reactie te lezen en je te zien in mijn training.
Hartelijke groet,
Sophie